O autorici

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama (‘Sara Santini’, ‘GL’amour’ i ‘Lopov moje mladosti’).

Danas je ovlaštena voditeljica Akademije Autogenog treninga (www.autogenitrening.hr), bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

‘Moja želja za promjenom načina razmišljanja i življenja, dovela me je na obuku autogenog treninga. Postignuti rezultati stvorili su mi želju da i sama postanem voditelj autogenog treninga te svoje rezultate i uspjehe prenesem drugima.’

Autogeni trening je znanstveno i medicinski priznata tehnika utemeljena 1928. godine od njemačkog liječnika J. H. Schultza. To je metoda bazirana na načelima i učenjima koja nisu u suprotnosti ni s jednom drugom tehnikom a niti s jednim drugim učenjima. Gledano u širem svjetlu znanja autogenog treninga su sastavni dio učenja svake prirodne postavke o čovjekovom životu. Ovom tehnikom ostvarujemo mir, opuštenost, zdravlje i sreću dovodeći u ravnotežu psihičko i fizičko zdravlje. Autogeni trening uči čovjeka kako se nositi sa svim životnim okolnostima i izaći neoštećen na fizičkom i psihičkom planu.